Over Netpoint Clearing

Netpoint Clearing zorgt dat apothekers zich kunnen focussen op hun kerntaak: het leveren van de beste farmaceutische zorg aan patiënten. Dat is niet vanzelfsprekend: apothekers verliezen steeds meer uren aan administratieve taken als declareren. factureren. her-declareren, complexe en steeds veranderende contracten interpreteren… Naast rompslomp, kostbaar tijdverlies en meer werkdruk voor personeel brengt dat ook financiële onzekerheid. Want krijg je als apotheker onder de eindstreep wel het geld waar je recht op hebt? Netpoint Clearing schept orde in de administratieve jungle en neemt apothekers alle ingewikkelde en tijdrovende taken rondom geld innen uit handen. Van declaratie en consumentfacturatie tot contractcontrole.

Dat doen we met slimme software en een handig portaal dat totaaloverzicht biedt. En met farmaceutische experts, die niet rusten vóór alles klopt. Zo kan alle tijd van apothekers naar de patiënt gaan. Terwijl het geld waar ze recht op hebben netjes binnenkomt.

Onze visie

Apothekers zijn professionals met een belangrijke maatschappelijke taak: het verlenen van goede en veilige farmaceutische zorg aan patiënten. Op déze taak moeten ze zich kunnen focussen. zonder afleiding door enorm tijdrovende en complexe administratieve randzaken. En zonder zorgen over hun ontvangsten.

Onze missie

Wij willen ervoor zorgen dat apothekers zich ongestoord kunnen richten op hun belangrijke kerntaak: het verlenen van goede en veilige farmaceutische zorg aan patiënten. Daartoe zetten we onze expertise in: we nemen apothekers de voor hen ingewikkelde en tijdrovende administratieve zaken uit handen, en zorgen dat ze ontvangen waar ze recht op hebben.

Waar komen we vandaan?

Ons verhaal begint in 2007. toen we als IT-dienstverlener de zorgsector binnenstapten. Onze eerste missie was het makkelijker maken van de facturatie en declaratie in de mondzorg. We gingen aan de slag en ontwikkelden -voor die tijd-slimme software op maat voor tandartsen en andere mondzorgprofessionals. Deze software perfectioneerden we al lerend steeds verder, en we breidden ons dienstenpakket langzaam uit tot het betrouwbare systeem waar tandartsen vandaag nog mee werken. Door toenemende vraag uit de apothekersbranche besloten we in 2021 ook daarvoor diensten te ontwikkelen. Inmiddels kunnen we apothekers compleet ontzorgen met een team van enthousiaste IT-specialisten en farmaceutische experts die de apothekersbranche van binnen en buiten kennen.

Waar gaan we naartoe?

Kijkend naar de maatschappelijke ontwikkelingen – waaronder vergrijzing en toenemende kostendruk- zullen apothekers het in de toekomst alleen maar drukker krijgen, ook met hun administratie. We willen zoveel mogelijk apotheken in Nederland volledig kunnen ontzorgen, voor een redelijke prijs. Investeren in innovatieve IT-oplossingen is daarbij belangrijk voor ons. Net als investeren in ons team van fantastische declaratie-professionals met hart voor farmacie. En het uitbreiden van onze capaciteiten via samenwerking met verschillende farmaceutische opdrachtgevers.

Onze kernbelofte

Wij beloven apothekers en apothekerspersoneel dat ze meer tijd overhouden voor het helpen van patiënten. Terwijl ze betaald krijgen waar ze recht op hebben.

Onze kernwaarden

Dit zijn de waarden die ons als bedrijf tekenen, en die we meenemen in alles wat we doen. Intern en extern:

Slim

We houden van slimme technologie en slimme oplossingen. Slim betekent voor ons niet alleen technologisch hoogstaand, maar ook efficiënt en makkelijk in het gebruik voor onze klanten. Zodat zij zoveel mogelijk voordeel ervaren van onze diensten.

Innovatief

We zijn een jong bedrijf met een frisse, open blik én diepgaande expertise. We willen altijd vooroplopen en verbeteren. We kijken graag vooruit, zitten bovenop de ontwikkelingen en halen voldoening uit het vinden van oplossingen voor de nieuwste uitdagingen in de branche.

Samen(werken)

We zijn betrokken bij elkaar, elkaars werk en onze klanten. We zijn ervan overtuigd dat prettig samenwerken de basis is voor elke goede professionele relatie, of het nu gaat om klanten, patiënten. zorgverzekeraars of om collega’s onderling. Want in goede harmonie loopt alles beter. En samen kom je verder.

Transparant

We zijn open, zichtbaar en toegankelijk. Via onze techniek: ons portaal geeft helder inzicht in al onze werkzaamheden en het geeft klanten ook op elk moment totaaloverzicht in hun eigen situatie. Maar ook in onze persoonlijke communicatie: we maken altijd tijd voor vragen en we proberen daar in onze communicatie op te anticiperen.

Betrouwbaar

We hebben ruim 15 jaar ervaring in ons vakgebied en kennen alle ins-en outs van de branche. We houden onze kennis voortdurend up-to-date. We stellen hoge eisen aan de veiligheid en betrouwbaarheid van onze software en onze werkwijze en we waarborgen dat we voldoen aan alle veiligheidsnormen.

Wat maakt ons uniek?

Het complete aanbod

Niemand anders biedt zo’n uitgebreid dienstenpakket. - Innovatieve, slimme service: we combineren slimme software en Business Intelligence-systemen met farmaceutische expertise.

Hoge kwaliteit

Door onze omvang, ervaring, innovatiekracht en inzicht in de branche is onze service op alle fronten van hoog niveau.

Value for money

Onze diensten hebben een aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding.